Batterijconditie

Wij bieden garantie aan op de batterij die werkt. Wij kunnen helaas geen garantie bieden voor de capaciteit van de batterij. Dat is afhankelijk van de leeftijd van de batterij. Anderzijds is de gebruiksduur ook sterk afhankelijk van het soort gebruik. Je kunt je voorstellen dat het schrijven van een brief of het invullen van een formulier in een tekstverwerker beduidend minder energie kost dan een videoconferentie of zelfs een computerspel. Aangezien wij niet van tevoren weten hoe u uw laptop precies gaat gebruiken, zou alle informatie over de levensduur van de batterij die we zouden kunnen verstrekken een leugen zijn. Wat wij wel aangeven is een gemiddelde gebruikersduur. 

Accu’s zijn onderhevig aan constante slijtage, het zijn dus slijtende onderdelen, vergelijkbaar met bijvoorbeeld autobanden. Fabrikanten proberen hun batterijen zo te bouwen dat ze de kortst mogelijke oplaadtijden en de langst mogelijke ontlaadtijden hebben. De levensduur van de batterij is echter meestal niet geoptimaliseerd. Om deze reden neemt de levensduur van de batterij in de loop van de tijd af, zodat vroeg of laat de batterij moet worden vervangen.

Wat wij u in ieder geval verzekeren: ook al verwerken wij een zeer groot aantal apparaten, toch controleren onze monteurs per onderdeel of de accu in principe in orde is en geen direct zichtbare storing vertoont (bijv. dat de accu niet wordt opgeladen bij of dat de laptop ondanks de schijnbaar opgeladen batterij na enkele minuten automatisch uitschakelt).

Onze ervaring is dat de batterijduur van de meeste apparaten tussen de twee tot drie uur ligt. Voor apparaten van de oudere generatie, waarvan sommige zeven tot acht jaar oud zijn, kan de levensduur van de batterij in individuele gevallen minder dan een uur zijn. Maar zoals uitgelegd: het zijn empirische waarden die in beide richtingen kunnen variëren, afhankelijk van het eerdere gebruik van het apparaat en je toekomstig gebruik en rechtvaardigen geen enkele claim op een specifieke (minimale) batterijduur.