Menu
EUR
  • Specialist in Refurbished Lenovo ThinkPads
  • Meer zekerheid met 2 jaar garantie
  • Verzekerd & Aangetekend verzonden
  • Kopersbescherming van Trusted Shops

Wat is Refurbished?

Wat is refurbished product voor ons?
Refurbished wordt tegenwoordig heel vaak gebruikt. Maat wat betekent dit precies? Er zijn vele percepties vanuit consumenten, maar ook vanuit verkopende partijen. Wij leggen dit uit aan de hand van onze bedrijfsproces in de backoffice zodat je een goed beeld krijgt wat wij met de term ‘refurbished’ bedoelen.

Wij kopen vaak rechtstreeks IT appraturen op vanuit bedrijven. Deze komen in verschillende condities binnen. Het eerst wat wij doen is, testen. Wij testen op de technische staat van de hardware en software. Dit doen we door stresstest tools (Diagnostics) Nadat ze bij de technische afdeling zijn gecontroleerd worden de devices schoongemaakt (binnen en buitenkant) en voorzien updates.

Na de test fase wordt per stuk gecheckt op de cosmetisch staat. Zijn er bijvoorbeeld, krassen op het scherm, palm, deuk in de hoek of zijn er extreme gebruikerssporen te vinden? Op basis van een checklist wordt er per onderdeel door jouw gekocht product een cijfer gegeven (om zo objectief mogelijk te blijven, heeft ieder cijfer zijn betekenis). Op basis van de cijfers, worden bepaalde onderdelen vervangen maar ook vaak niet!  Want wij hebben óók vaak bedrijven als klant, die het niet erg vinden dat een laptop méér gebruikerssporen heeft dan een nieuw artikel, omdat ze bijvoorbeeld als back up laptop gebruikt moeten worden. De technische staat, ook van een computer die cosmetisch er minder goed uitziet is altijd 100%. Ook proberen wij op deze manier voor elke doelgroep een betaalbare product te bieden.


Is een refurbished product hetzelfde als een tweedehands product?

Nee, een refurbished laptop die u van ons koopt heeft een onderhoud gehad en is grondig getest. Het ‘testen’  noemen we ook wel een diagnostisch stresstest. Het apparaat wordt uitgelezen voor fouten, daarnaast wordt er uitvoerig gekeken naar de werking van bepaalde onderdelen. Bijvoorbeeld de harde schijf (opslagschijf), ventilatie etc. het is voor ons belangrijk dat deze ‘zeer’ goed functioneert omdat er gegevens van u wordt opgeslagen. Ook kan een slechte harde schijf ervoor zorgen dat de laptop stuk trager wordt of zelfs dat de ssd kaart niet wordt gelezen. 

Verder zoeken en luisteren wij naar de ventilatie van de laptop (ook wordt hier een software rapport van afgenomen). Een apparaat die van binnen niet is schoongemaakt of coolpasta mist, maakt vaak veel geluid. Sommige gebruikers vinden dit niet ‘erg’, maar dit kan ervoor zorgen dat uw apparaat snel warm wordt en dat de CPU hierdoor beschadigd raakt.

Bij het overnemen van computers bij particulieren verkopers, loopt u altijd het gevaar dat bepaalde componenten niet onderhouden worden of niet goed zijn getest. Wij raden u ten zeerste aan om dit altijd goed na te vragen bij de verkoper! 

Mocht er welke reden ook technisch storingen plaatsvinden, dan kunt u een ticket indienen in ons online portaal door in te loggen op de website, zodat wij u vraag of ticket nooit kunnen missen!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »