Menu
EUR
Wat is Refurbished?

Wat is Refurbished?

Door: Lupcho, Groenewoud Reacties: 0

Wat is een refurbished product voor ons?

Refurbished is tegenwoordig een veelgebruikte term, maar het exacte begrip kan variëren tussen consumenten en verschillende refurbish-bedrijven. Wij willen hier duidelijkheid over scheppen door ons bedrijfsproces te beschrijven, zodat je een helder beeld krijgt van wat wij bedoelen met de term 'refurbished'.

Hoe refurbishen wij?

Onze kernactiviteit is het opknappen van producten. Onze bedrijfsprocessen zijn volledig gericht op het leveren van foutloze en zo goed mogelijk gereviseerde producten. Denk hierbij aan het verkrijgen van gebruikte laptops tot aan het verzenden van een refurbished product naar de klant. Voordat we een product als refurbished bestempelen, doorloopt het diverse stappen. Wij verkrijgen IT-apparatuur vaak rechtstreeks van bedrijven of leasebedrijven, waarbij ze in verschillende condities binnenkomen. Ons eerste proces omvat het aansluiten van laptops op ons systeem, het installeren van software en het uitvoeren van updates. Na deze stappen ondergaat elke laptop een geautomatiseerde stresstest om te bepalen of deze geschikt is voor verkoop. Tijdens deze fase testen we meer dan 70 technische aspecten, waaronder de videokaart, processor, batterij, SSD, werkgeheugen, enzovoort. Na de technische testfase ondergaan de laptops een grondige handmatige controle. We beoordelen de cosmetische staat en controleren op krassen op het scherm, de aanwezigheid van deuken of andere gebruikerssporen. Op basis van een checklist krijgt elk onderdeel een beoordeling, waarbij elk cijfer een specifieke betekenis heeft. Al deze informatie wordt opgenomen in ons eigen software systeem. Nadat de laptops deze controles hebben doorstaan, volgt een second opinion. Na deze controle wordt de laptop ingepakt voor de nieuwe eigenaar en wordt deze in de webshop geplaatst. De specificaties van de laptop worden automatisch geïmporteerd naar onze webshop.

Waar komen refurbished producten vandaan?

Er zijn meerdere circulaire cirkels om aan gebruikte apparaten te komen. Deze kunnen afkomstig zijn van consumenten, overheden of de private sector. Hierbij kun je onderscheid maken tussen verschillende kwaliteiten binnen die sectoren. Een voorbeeld is een laptop die in een kantooromgeving wordt gebruikt door de overheid; deze is vaak cosmetisch nog in goede staat en heeft minder slijtage dan een laptop die door een vergunningverlener is gebruikt en constant onderweg is. Zo ontstaat er al een onderscheid.

Is een refurbished product hetzelfde als een tweedehands product?

Nee, een refurbished laptop die je bij ons koopt, heeft een grondige onderhouds- en uitgebreide testprocedure ondergaan. We controleren de laptop op fouten en inspecteren specifieke onderdelen, zoals de harde schijf en ventilatie, om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Het goed functioneren van de harde schijf is van groot belang, aangezien hier gegevens worden opgeslagen. Een defecte harde schijf kan leiden tot een trage laptop of zelfs problemen bij het lezen van de SSD-kaart. We besteden ook speciale aandacht aan de ventilatie van de laptop, gecontroleerd via software rapporten. Een ongereinigd apparaat of het ontbreken van koelpasta kan leiden tot geluidsproblemen. Hoewel sommige gebruikers dit misschien acceptabel vinden, kan het leiden tot oververhitting en mogelijke schade aan de CPU. Bij het overnemen van computers van particuliere verkopers bestaat altijd het risico dat bepaalde componenten niet goed zijn onderhouden of grondig zijn getest. We raden daarom altijd aan dit zorgvuldig te controleren bij de verkoper. Mocht er om welke reden dan ook technische problemen optreden, dan kun je eenvoudig een ticket indienen via ons online portaal op de website, zodat je vraag of probleem nooit over het hoofd wordt gezien.

 

Hoe lang gaat een refurbished laptop nog mee?

In onze technologische eeuw, met de voortdurende vooruitgang in de chipindustrie, worden elektronische producten steeds robuuster gebouwd. Het is belangrijk op te merken dat er verschillen zijn tussen consumentenelektronica en bedrijfselektronica, vooral op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid van componenten. Binnen de chipindustrie zien we een trend waarbij producten langer meegaan, en dit geldt ook voor refurbished laptops. Business elektronica, zoals zakelijke laptops, wordt vaak vervaardigd met hoogwaardige componenten en biedt vaak de mogelijkheid om specifieke onderdelen te vervangen. Dit in tegenstelling tot sommige consumentenlaptops, waarbij het vervangen van bepaalde componenten ingewikkelder kan zijn. Een belangrijk voordeel van zakelijke laptops is dat ze vaak zijn ontworpen met het oog op onderhoud en upgrades. Bijvoorbeeld, bij een zakelijke laptop hoef je niet het hele moederbord te vervangen om de batterij te vernieuwen. Dit draagt bij aan de levensduur van het apparaat. Over het algemeen kan een refurbished laptop, vooral als het een zakelijke editie betreft, gemakkelijk 4 tot 5 jaar meegaan. Als je een nieuwere editie hebt, kun je zelfs op een langere levensduur rekenen. De duurzaamheid van refurbished laptops wordt ook beïnvloed door factoren zoals het onderhoud dat is uitgevoerd en hoe de laptop wordt gebruikt. Het is altijd verstandig om zorgvuldig onderzoek te doen en te kopen bij betrouwbare bronnen om ervoor te zorgen dat je een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam product ontvangt.

 

Is een refurbished laptop even goed als nieuw?

Een refurbished laptop is technisch gezien als nieuw, maar dan hebben wij het niet over de cosmetische staat van de laptop. Een refurbished laptop is een gebruikt artikel, wat betekent dat het product eerder is gebruikt door iemand anders. Het is dus normaal dat er gebruikerssporen zijn. De mate van deze sporen hangt


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!