Menu
EUR
Wat is Refurbished?

Wat is Refurbished?

Wat is refurbished product voor ons?
Refurbished wordt tegenwoordig heel vaak gebruikt. Maar wat betekent dit precies? Er zijn vele percepties vanuit consumenten, maar ook vanuit verschillende refurbish bedrijven. Wij leggen dit uit aan de hand van ons bedrijfsproces, zodat je een goed beeld krijgt wat wij met de term ‘refurbished’ bedoelen.

Wij kopen de IT appraturen vaak rechtstreeks van bedrijven. Deze komen in verschillende condities binnen. Het eerst wat wij doen is testen. Wij testen de laptops, middels een stresstest tool (Diagnostics), op de technische staat van de hardware en software . Nadat de laptops bij de technische afdeling zijn gecontroleerd, worden de devices schoongemaakt (binnen en buitenkant) en voorzien van updates.

Na de testfase worden de laptops een voor een gecontroleerd op de cosmetisch staat. Zijn er krassen op het scherm, is er ergens een deuk(je) of zijn er extreme gebruikerssporen te vinden? Op basis van een checklist wordt er per onderdeel een cijfer gegeven. Om zo objectief mogelijk te blijven, heeft ieder cijfer zijn betekenis. Aan de hand van het cijfer word btepaalde onderdelen vervangen. Sommige klanten, zoals bedrijven waar wij regelmatig leveren, vinden het niet erg dat een laptop méér gebruikerssporen heeft, omdat ze het bijvoorbeeld als back up laptop gebruiken. Ook al heeft een laptop cosmetische gebreken, de technische staat van de laptops is altijd 100%.  Zo proberen wij voor elke doelgroep een betaalbaar product te bieden.


Is een refurbished product hetzelfde als een tweedehands product?

Nee, een refurbished laptop die u bij ons koopt heeft een onderhoud gehad en is grondig getest. De laptop wordt uitgelezen voor fouten.  Tevens wordt er uitvoerig gekeken naar de werking van bepaalde onderdelen, bijvoorbeeld de harde schijf (opslagschijf) en ventilatie. Het is voor ons belangrijk dat deze ‘zeer’ goed functioneert, omdat er gegevens worden opgeslagen. Een slechte harde schijf kan ervoor zorgen dat de laptop een stuk trager wordt of zelfs dat de ssd kaart niet wordt gelezen. 

Verder zoeken en luisteren wij naar de ventilatie van de laptop (hiervoor wordt er een software rapport afgenomen). Een apparaat die van binnen niet is schoongemaakt of coolpasta mist, maakt vaak veel geluid. Sommige gebruikers vinden dit niet erg, maar dit kan ervoor zorgen dat uw apparaat snel warm wordt en dat de CPU hierdoor beschadigd raakt.

Bij het overnemen van computers bij particulieren verkopers, loopt u altijd het gevaar dat bepaalde componenten niet onderhouden worden of niet goed zijn getest. Wij raden u ten zeerste aan om dit altijd goed na te vragen bij de verkoper! 

Mocht er om welke reden ook technisch storingen plaatsvinden, dan kunt u een ticket indienen in ons online portaal door in te loggen op de website, zodat wij u vraag of ticket nooit kunnen missen!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »