Menu
EUR
Hoe lang gaat een laptop mee?

Hoe lang gaat een laptop mee?

Hoe lang gaat een laptop mee?

De levensduur van een laptop kan sterk variëren. Hoewel veel mensen aannemen dat de meeste laptops in het beste geval een paar jaar meegaan, is dit niet altijd het geval. Volgens de statistieken is de gemiddelde levensduur van een gemiddelde laptop ongeveer 7 tot 10 jaar bij goed onderhoud en verzorging. Veel mensen zijn verrast dat laptops van bepaalde fabrikanten, zoals Lenovo ThinkPad, veel langer meegaan als ze goed worden onderhouden en verzorgd. In deze blog leggen wij verder uit waarom een bussiness variant qua technische levensduur langer meegaat dan een consumentenlaptop. 

Afhankelijk van je gebruik

Een van de belangrijkste dingen die de levensduur van een laptop beïnvloeden is de levensduur van de batterij. De levensduur van de batterij van een laptop vermindert meestal na verloop van tijd en zal uiteindelijk moeten worden vervangen om de laptop draaiende te houden. In sommige gevallen, afhankelijk van hoe vaak en hoe hard de laptop wordt gebruikt, kan dit al een of twee jaar na aankoop gebeuren. Het goede nieuws is dat er nu veel vervangende accu's op de markt zijn, zodat het vervangen van een oude accu niet al te moeilijk of duur hoeft te zijn.

Laptop schoonmaken en onderhouden verlengt de levensduur

De juiste zorg en onderhoud zijn essentieel om ervoor te zorgen dat uw laptop zo lang mogelijk meegaat zonder dat er onverwacht grote problemen opduiken. Dit omvat het regelmatig schoonmaken van de binnen- en buitenkant van uw laptop met persluchtbussen of stofzuigers om stofophopingen te verwijderen die oververhitting en andere problemen kunnen veroorzaken; het gebruik van adequate bescherming zoals draagtassen tijdens het vervoeren, maar ook koelkussens of schoottafels tijdens het gebruiken; en ervoor zorgen dat u alle software up-to-date houdt met beveiligingspatches van Microsoft of andere leveranciers om potentiële malware weg te houden van uw computer. Bovendien zorgt een regelmatige back-up van belangrijke gegevens voor een minimaal verlies in het geval zich iets onverwachts voordoet, zoals een hardwarestoring of gegevensbeschadiging

Het is ook vermeldenswaard dat verschillende onderdelen in een laptop een verschillende levensduur kunnen hebben volgens de specificaties van de fabrikant; harde schijven hebben bijvoorbeeld meestal een kortere levensduur (3-5 jaar) dan SSD's (tot 10 jaar). Goed onderhoud van elk onderdeel helpt de levensduur aanzienlijk te verlengen, hoewel dit extra werk van u of een IT-specialist vereist, afhankelijk van wat er gedaan moet worden

Kortom, hoewel er geen "one size fits all" antwoord is als het gaat om het schatten van hoe lang uw laptop meegaat voordat hij moet worden vervangen, kan zorgvuldige aandacht voor regelmatig preventief onderhoud helpen de nuttige levensduur drastisch te verlengen zonder dat zich onverwacht grote problemen voordoen. Van sommige laptops zoals Lenovo ThinkPad-modellen is zelfs bekend dat ze met de juiste zorg een aantal jaren langer meegaan dan hun beoogde levensduur - iets wat de moeite waard is om rekening mee te houden wanneer u overweegt welk merk notebookcomputer u thuis of op kantoor wilt hebben!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »